problem z FSInn Run time error '372'

Na tym forum pomagamy wszystkim chętnym w stawianiu pierwszych kroków na VATSIM. Ale UWAGA - pilotażu i nawigacji uczy Szkoła Pilotów poniżej.

Moderatorzy: Aaben, Arteq, mbx

problem z FSInn Run time error '372'

Postprzez Behemoth » Pt 09 mar 2007, 18:58

Witam serdecznie Szanownych forumowiczów!!

Czy przy próbie konfiguracji FSInn spotkał sie ktoś z Was z komunikatem następujacej treści:
Run time error '372' Failed to load control 'Settings' from FSCopilotFSInn.ocx.
Your version of FSCopilotFSInn.ocx may be outdated. Make sure you are using the version of the control that was provided with your application
.?

Nie bardzo rozumię ponieważ FSCopilotFSInn.ocx sciągnałem z podanej w poradniku strony.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za udzieloną pomoc!!!

Przemek Dudzik
Behemoth
obserwator
obserwator
 
Posty: 30
Dołączył(a): So 17 lut 2007, 19:23

Postprzez Pogodny RzEmYk » Pt 09 mar 2007, 19:20

Przed instalacją FSInn 1.2 należy zainstalować FSCopilot 1.6.
Ziew...
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b, P3D v4.2
Avatar użytkownika
Pogodny RzEmYk
Kontroler PLVACC
 
Posty: 9582
Dołączył(a): Śr 18 lut 2004, 15:35
Lokalizacja: okolice Dąbrowy Tarnowskiej
Imię i Nazwisko: Krzysztof
Vatsim PID: 895621

Postprzez Behemoth » Pt 09 mar 2007, 19:22

Dokładnie tak zrobiłem.
Behemoth
obserwator
obserwator
 
Posty: 30
Dołączył(a): So 17 lut 2007, 19:23

Postprzez Pogodny RzEmYk » Pt 09 mar 2007, 19:40

Ziew...
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b, P3D v4.2
Avatar użytkownika
Pogodny RzEmYk
Kontroler PLVACC
 
Posty: 9582
Dołączył(a): Śr 18 lut 2004, 15:35
Lokalizacja: okolice Dąbrowy Tarnowskiej
Imię i Nazwisko: Krzysztof
Vatsim PID: 895621

Postprzez Behemoth » Pt 09 mar 2007, 19:54

Nic:/ Zastanawiam sie czy po dłuzszym "niekorzystaniu" z vatsimowego konta mogło wygasnąć jego ważność. Jak sądzicie?
Behemoth
obserwator
obserwator
 
Posty: 30
Dołączył(a): So 17 lut 2007, 19:23

Postprzez Pogodny RzEmYk » Pt 09 mar 2007, 20:08

Run time error '372' Failed to load control 'Settings' from FSCopilotFSInn.ocx.
Your version of FSCopilotFSInn.ocx may be outdated...

To wina softu, a nie konta.
Na pewno reinstalowałeś z zaznaczeniem opcji "Check if you want that the installer try to update your system files.(You may install VB6 runtime and VB6 common controls by yourself)"?
Spróbuj zarejestrować bibliotekę poleceniem regsvr32 FSCopilotFSInn.ocx, albo zainstalować wersję 1.1 i na nią 1.2.
Ziew...
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b, P3D v4.2
Avatar użytkownika
Pogodny RzEmYk
Kontroler PLVACC
 
Posty: 9582
Dołączył(a): Śr 18 lut 2004, 15:35
Lokalizacja: okolice Dąbrowy Tarnowskiej
Imię i Nazwisko: Krzysztof
Vatsim PID: 895621

Postprzez Behemoth » Pt 09 mar 2007, 20:29

Najgorsze jest to iż zaczynam powoli tracic motywacje jako iz od 3 tyg w kazdej wolnej chwili probuje sie polaczyc i za kazdym razem konczy sie porazkż....
Behemoth
obserwator
obserwator
 
Posty: 30
Dołączył(a): So 17 lut 2007, 19:23

Postprzez Behemoth » Pt 09 mar 2007, 20:32

...funkcja load library nie powiodła sie-nie można znależć odpowiedniego modułu. Skąd zaciągnąć wersję 1.1?
Behemoth
obserwator
obserwator
 
Posty: 30
Dołączył(a): So 17 lut 2007, 19:23

Postprzez Rafael » Pt 09 mar 2007, 20:41

A ja tam polecam korzystanie z SB 3.1 przynamniej z tego co wiem nie ma zadnych problemow z jego uzytkowaniem na vs, poza tym dla mnie jest przyjemniejszy niz FSInn
Ostatnio edytowano Pt 09 mar 2007, 20:45 przez Rafael, łącznie edytowano 1 raz
Right now it's so wrong, but maybe it's all in the future with someone else...
Avatar użytkownika
Rafael
Kontroler PLVACC [inactive]
 
Posty: 1582
Dołączył(a): N 16 lis 2003, 19:53
Vatsim PID: 857614

Postprzez Behemoth » So 10 mar 2007, 0:07

Wygląda na to iż was dzisiaj zameczę:) Zwalczyłem problem ale...a jakże, pojawił sie kolejny, mianowicie w czasie konfiguracji FSInn wyświetla mi się komunikat: Peer to peer service stopped . Z czego może to wynikać?? Jak sądzicie , czy jest to przyczyna mojej niemożności połączenia sie z Vatsim??
Pozdrawiam was!!
Behemoth
obserwator
obserwator
 
Posty: 30
Dołączył(a): So 17 lut 2007, 19:23

Postprzez Pogodny RzEmYk » So 10 mar 2007, 0:46

Behemoth napisał(a):Wygląda na to iż was dzisiaj zameczę:) Zwalczyłem problem ale...a jakże, pojawił sie kolejny, mianowicie w czasie konfiguracji FSInn wyświetla mi się komunikat: Peer to peer service stopped . Z czego może to wynikać?? Jak sądzicie , czy jest to przyczyna mojej niemożności połączenia sie z Vatsim??
Pozdrawiam was!!

Nie, masz zablokowany port odpowiedzialny za bezposrednią komunikację FSInn z innymi użytkownikami. Sczegóły w instrukcji, ew. w FAQ FSInn-a.
Nie jest to związane z VS.
Ziew...
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 64b, P3D v4.2
Avatar użytkownika
Pogodny RzEmYk
Kontroler PLVACC
 
Posty: 9582
Dołączył(a): Śr 18 lut 2004, 15:35
Lokalizacja: okolice Dąbrowy Tarnowskiej
Imię i Nazwisko: Krzysztof
Vatsim PID: 895621

Postprzez roolmen » So 10 mar 2007, 0:49

Tym bym sie nieprzejmował
Ja przez 2 lat może ze 3 razy korzystałem z P2P po pierwsze ten ktoś z kim nawiązałbyś komunikacje P2P musi mieć FSinn i oboje musicie naraz ją aktywować.
Sadze ze przy IFR to mało przydatne
roolmen
Steward
Steward
 
Posty: 73
Dołączył(a): Śr 24 sie 2005, 22:49
Lokalizacja: EPKT

Postprzez Behemoth » So 10 mar 2007, 0:51

URATOWANYY!!:) Udało mi sie ostatecznie połączyć:) Zatem do usłyszenia!:) Dziękuje i pozdrawiam!

Przemek Dudzik
Behemoth
obserwator
obserwator
 
Posty: 30
Dołączył(a): So 17 lut 2007, 19:23

Re: problem z FSInn Run time error '372'

Postprzez aliant » So 19 paź 2013, 14:51

Albo jestem ślepy, albo nie pojawiło się w końcu rozwiązanie. Mam taki sam problem i próbowałem wszystkiego.
If you encounter this particular error, download the FSFDTToolkit on the top of this page, and run it, check the system tab, if you find a RICHTX32.ocx file on the System file part you should go in the folder indicated, and rename this file to something like RICHTX32.OCX.OLD don’t delete it in case you encounter troubles you might then rename it back again. After doing that try running FSInUI again and click on chat, it should then be working.


FSFDTToolkit pokazuje że wszystko jest w porządku. NIe mam pojęcia o co może chodzić

Windows 8.1 64bit
FSX+SP1+SP2
FSUIPC:4921f
Avatar użytkownika
aliant
Kontroler PLVACC [inactive]
 
Posty: 271
Dołączył(a): N 31 sty 2010, 22:33
Imię i Nazwisko: Mateusz Kędzierski
Vatsim PID: 1110923

Re: problem z FSInn Run time error '372'

Postprzez aliant » So 19 paź 2013, 20:41

Nie wiem czym mnie jeszcze FSX zadziwi, ale problem rozwiązany. Dla kolejnych pokoleń. Należy zainstalować starsze sterowniki karty graficznej. Na wrześniowych nie działało, zainstalowałem lipcowe i poszło. Nie wiem co mają sterowniki grafiki do FSInn nie pytajcie, ale działa.
Avatar użytkownika
aliant
Kontroler PLVACC [inactive]
 
Posty: 271
Dołączył(a): N 31 sty 2010, 22:33
Imię i Nazwisko: Mateusz Kędzierski
Vatsim PID: 1110923

Re: problem z FSInn Run time error '372'

Postprzez George » N 20 paź 2013, 0:58

Ja mam najnowsze z Invidia experience i działa bez zarzutu, ale biorąc pod uwagę, że to fsx, nic mnie już nie dziwi :)

[Dalszą dyskusję techniczną należy prowadzić w Hangarze - viewtopic.php?f=9&t=30491 - Rz]
Avatar użytkownika
George
Steward
Steward
 
Posty: 724
Dołączył(a): N 15 maja 2005, 19:07
Lokalizacja: EPWA
Imię i Nazwisko: Grzegorz Trzoch
Vatsim PID: 931795


Powrót do Forum nowych użytkowników

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość