Brak napisów :(

Na tym forum pomagamy wszystkim chętnym w stawianiu pierwszych kroków na VATSIM. Ale UWAGA - pilotażu i nawigacji uczy Szkoła Pilotów poniżej.

Moderatorzy: Aaben, Arteq, mbx

Brak napisów :(

Postprzez Chest » N 20 mar 2011, 20:54

Witam!
Zainstalowałem sobie FSX'a i mam mały problem ponieważ gdy naciskam sobie przycisk tyldy "~" nie wyświetlają mi się w okienku żadne komendy aby porozumieć się z wieża itp :( co może to powodować?? Z góry dziękuję za odpowiedź!
Pozdrawiam!

P.S.
Nie mogłem wątku zamieścić w Hangarze :(
Chest
obserwator
obserwator
 
Posty: 11
Dołączył(a): So 19 mar 2011, 18:27
Imię i Nazwisko: Mariusz Grygorcewicz
Vatsim PID: 0

Re: Brak napisów :(

Postprzez Ducze » N 20 mar 2011, 21:14

W sieci Vatsim nie korzysta się z FS-owej "tyldy". Do komunikacji używa się osobnych aplikacji.
Proponuję na początek zapoznać się z http://www.pl-vacc.org/pol3/pilots.php?d=checklist. Tam jest wszystko wyjaśnione.
Obrazek
Avatar użytkownika
Ducze
Kontroler PLVACC [inactive]
 
Posty: 1070
Dołączył(a): So 27 mar 2010, 11:39
Lokalizacja: EPPO; 6nm NE from LAW
Imię i Nazwisko: Maciej Duczyński
Vatsim PID: 1143885

Re: Brak napisów :(

Postprzez Arteq » N 20 mar 2011, 21:32

Kolega nigdzie nie pisał że łączy się z siecią.
"Rating jak i wstyd pozostaje dożywotnio" by Bobru
"Co nie zmienia faktu..." by Bobru
"....Panowie" - by RDB
Avatar użytkownika
Arteq
Kapitan
Kapitan
 
Posty: 3919
Dołączył(a): Wt 28 lis 2006, 13:08
Lokalizacja: EPBA
Imię i Nazwisko: Artur
Vatsim PID: 980067

Re: Brak napisów :(

Postprzez Kamil2602 » N 20 mar 2011, 21:50

Ustaw to, może w ustawieniach klawiatury ;) Powinno pomóc
Avatar użytkownika
Kamil2602
Steward
Steward
 
Posty: 225
Dołączył(a): Wt 26 paź 2010, 21:50
Lokalizacja: EPLL
Imię i Nazwisko: Kamil Kowalski
Vatsim PID: 1170369

Re: Brak napisów :(

Postprzez Chest » N 20 mar 2011, 23:15

Nie rozumiem troszkę Twojego stwierdzenia dotyczącego ustawień klawiatury. Mógłbyś to rozwinąć??

Oczywiście chodzi na razie o off-line :)

Tak to wygląda u mnie:
Obrazek
Chest
obserwator
obserwator
 
Posty: 11
Dołączył(a): So 19 mar 2011, 18:27
Imię i Nazwisko: Mariusz Grygorcewicz
Vatsim PID: 0

Re: Brak napisów :(

Postprzez macieks » Pn 21 mar 2011, 11:18

A czy czasem nie jest tak, że podczas lotu motolotnią (z tego co widzę to właśnie taką "maszyną" lecisz") nie ma dostępnego ATC ?
macieks
Steward
Steward
 
Posty: 214
Dołączył(a): Cz 06 sty 2011, 19:31
Imię i Nazwisko: Maciej Słysz
Vatsim PID: 1179565

Re: Brak napisów :(

Postprzez Chest » Pn 21 mar 2011, 11:58

To jest przy każdej maszynie właśnie :( i nie wiem czy jest dobrze widoczne ale tam są takie ciemniejsze opcje do wyboru czyli jak się można domyśleć dialogi z ATC, gdy odpowiednio klikam na nie to zmieniają się częstotliwości radia itp. Wygląda na to że nie ma dialogów w grze :(
Pozdrawiam!
Chest
obserwator
obserwator
 
Posty: 11
Dołączył(a): So 19 mar 2011, 18:27
Imię i Nazwisko: Mariusz Grygorcewicz
Vatsim PID: 0

Re: Brak napisów :(

Postprzez Pogodny RzEmYk » Pn 21 mar 2011, 18:02

Czyli napisy są, tylko są niewidoczne.
Podaj czy masz wgrane Service Packi, skąd ściągnąłeś FSXa, jaki komp, w tym jaka karta graficzna, jaki system operacyjny, jakie sterowniki, itd.
Ziew...
Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX1080, W7 64b, P3D v4.5
Avatar użytkownika
Pogodny RzEmYk
Kontroler PLVACC
 
Posty: 9642
Dołączył(a): Śr 18 lut 2004, 15:35
Lokalizacja: okolice Dąbrowy Tarnowskiej
Imię i Nazwisko: Krzysztof
Vatsim PID: 895621

Re: Brak napisów :(

Postprzez Chest » Cz 24 mar 2011, 9:47

Nie było wgranych service packów, później po doinstalowaniu każdego sprawdzałem czy się coś poprawiło napisów dalej nie było :(
FSX'a dostałem od kolegi, chciałem tylko zobaczyć jak to się różni od 2004 ale jakoś mnie to nie przekonało.
Komputer mam stacjonarny o parametrach:
karta graficzna: Asus HD4870 1024MB 256bit
Pamięć Ram: DUAL KingMax DDR2 2x2GB/10066MHz
Procesor: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83 GHz 12MB
System operacyjny : Windows XP SP3
Sterowniki mam te co dostałem przy kupnie kompa czyli jakiś rok temu więc nie wiem jak mam odpowiedzieć na to pytanie.
Pozdrawiam!
Chest
obserwator
obserwator
 
Posty: 11
Dołączył(a): So 19 mar 2011, 18:27
Imię i Nazwisko: Mariusz Grygorcewicz
Vatsim PID: 0


Powrót do Forum nowych użytkowników

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości