Problem z ladowaniem pasow w XPlane 11

Forum miłośników symulatora X-Plane.

Moderator: Jaromaz

Problem z ladowaniem pasow w XPlane 11

Postprzez zeglarz28 » Pn 23 gru 2019, 2:18

Witam Serdecznie ,

Koledzy ,mam od dluzszegi czasu problem z ladowaniem pasow przy zblizaniu sie do lotniska.
Wersje Xplane mam najnowsza 11.41, zainstalowane Sim Heaven Europe 3 ,OrthoMaps itd..
Konfiguracja komputera bardzo mocna i9 64Gb Ram Nvidia 2048Ti.
Jesli 10 mil przed pasem uzyje funkcji reload scennery wtedy pojawi sie pas i widac oswietlenie. Jesli tego nie zrobie bede widzial lotnisko ,ale nie bedzie pasa. Ma ktos jakis pomysl? Dosyc mocno to utrudnia przyjemnosx z latania...
Pozdrawiam
Radek
zeglarz28
obserwator
obserwator
 
Posty: 1
Dołączył(a): Cz 28 lis 2019, 14:24
Imię i Nazwisko: Radosław Wierciszewski
Vatsim PID: 0

Re: Problem z ladowaniem pasow w XPlane 11

Postprzez tom993 » Cz 26 gru 2019, 22:30

A już myślałem, że coś poplątałem w opcjach... Miałem tak samo i myślałem, że to przez niedobór ramu (mam 32gb).
Skasowałem shadery i pliki z koniguracją x-plane`a (te od grafiki i ustawień - zrobiłem ich backup).
Ustawiłem wszystko od nowa i póki nic takiego ponownie nie miało miejsca... Aczkolwiek też nie miałem jakichś dłuższych lotów. Też ma tym zabiegu mam wrażenie, że mam więcej fps.
Wyglądało to jakby nie starczało mocy przy wczytywaniu bo jak już wylądujesz na tej trawie (niewczytanym pasie), to po pewnym czasie wszystko się ładuje...
Konfig: i7-9700K 5Ghz, GTX 1080ti; 32GB RAM 3200 Mhz; M.2 1Tb Win 10; SSD 1Tb X-Plane 11; SSD 256Gb; Honeycomb Alpha Flight Controls, Ruder Pedals, Multi Panel, Radio Panel, Switch Panel; LCD 40" 4K, LCD 21,5, LCD 10', TrackIR 5
tom993
Steward
Steward
 
Posty: 52
Dołączył(a): N 20 paź 2013, 20:26
Imię i Nazwisko: Tomek
Vatsim PID: 1287522


Powrót do X-Plane

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość